HongKong GameGear Zone

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2860|回復: 6

Steelseries Ikari Laser 開箱文

關閉 [複製鏈接]

新手上路

Steelseries Ikari Laser 呢只可以係話 小弟玩左兩年Mouses 之中最鐘意的一只
如果你話Sensei係最好...咁你真係可以試下呢只..當然呢只野都古董黎嫁喇...較難搵
搵左成年..終於比係在香港一間唔起眼的鋪頭買了這只全新的水貨。
說好的2007年停產,皇天不負有心人,小弟2013年的暑假買到了。
只係計Steelseries的滑鼠的話。
我最鐘意Ikari(收藏中),其次係Sensei(服役中),其次是Xai

要說...擁有一只好滑鼠又怎能沒有好的Mousepad?
當然,Ikari Laser + SX 就是絕配,就好像法拉利旁怎能少了一位美女的感覺。
說到準確到...小弟閒時都有打些FPS,都有打Leagues of Legends
講到連我呢位手震的人都能夠百發百中,食兵的能力也大大提升。
你就知道這個絕配能幫助你多少了。
平日用別的滑鼠,左右鍵行不實在...沒有哪種確定自己Click中了的回饋感覺。
但Ikari不同...你點了只兵...好清楚知道自己點中了。
FPS更不用講...右鍵瞄準的時候完全沒有少少的晃動。

用後感:

好處:
手感好...左右Click實在
手感勁舒服,唔會太累(仲舒服過用Sensei)
順而準
Program簡單易用
輕過Sensei

壞處:
手汗多的人只Mouse會好快玩完
個面的質地唔耐用,用左一陣都好大個"O孔"
都幾痴手,如果有少少汗的話
左右Click都幾大聲 (同時係好處,因為Click果下好實在) 但會嘈到人...如果家人太近你打機的位置。

回復

中級會員

第二張圖拉長咗...
回復 支持 反對

新手上路

有很多圖片要點擊了中間其中一張圖再按下一張才能看見....
回復 支持 反對

初級會員

借位TEST

添加圖片度加LINK先唔會走樣
回復 支持 反對

版主

正野 以前好多人以為比左手用 ,Ikari 買唔返啦 !!!
宜家Mionix Naos 可以同佢相比一下 都係歐洲野 ,形狀相似 有點像膠 有點不同 .
回復 支持 反對

新手上路

iloveu 發表於 2013-8-7 00:09
正野 以前好多人以為比左手用 ,Ikari 買唔返啦 !!!
宜家Mionix Naos 可以同佢相比一下 都係歐洲野 ,形狀相 ...

買過Mionix Naos 8200 完全唔得...
Click左好似冇Click咁...所以點都要買返只Ikari
US Amazon仲有幾只
回復 支持 反對

版主

Click的感覺很個人的 , 我個FD用緊話几好 . Click可以換其它微動就唔同感覺了 .
回復 支持 反對